21 نکته مفید برای ارائه سخنرانی به انگلیسی [رایگان + فیلم]

چگونه یک سخنرانی انگلیسی ارائه کنیم؟ (همراه با ویدیو)

در این مقاله قصد داریم شما را با چگونگی ارائه یک سخنرانی خوب به زبان انگلیسی آشنا کنیم. در این مقاله 21 نکته مفید و کاربردی وجود دارد. این نکات را دنبال کنید و مطمئن باشید که می توانید به یاد ماندنی ترین سخنرانی ها را ارائه دهید. قبل از اینکه نکات مفید و کامل را ذکر کنیم، باید ابتدا به صورت کلی یاد بگیرید که چگونه برای ارائه سخنرانی آماده شوید:

  • پیام صحبت های شما باید شامل چه مواردی باشد و یا چه پیام هایی را نباید عنوان کنید.
  • چگونه با مخاطبان برخورد کنید و رابطه چشمی را با آنها حفظ کنید.
  • چگونه بهترین ارائه را طراحی کنید و در مجموع، چگونه ارائه خود را شروع کنید و به پایان برسانید.

چگونه می توانم ارائه خود را آماده کنم و اعتماد به نفس خود را افزایش دهم؟

داشتن مهارت های لازم برای یک سخرانی خوب کلید یک ارائه موفق است. نکات زیر به شما کمک می کند تا ارائه خود را آماده کنید و اعتماد به نفس خود را هم افزایش دهید. به این توجه کنید که حتما باید یاد بگیرید چگونه ارائه خود را قوی شروع کنید و با یک نتیجه گیری قدرتمند به ارائه خود پایان دهید.

پیشنهادهای ویژه

پکیج کامل آموزش تجارت انگلیسی

کاملترین بسته آموزش انگلیسی برای تجارت

بیش از 40 مجموعه منابع آموزشی و تقویتی برای تجارت به زبان انگلیسی

نرم افزار دوره کامل آموزش انگلیسی (ویژه اندروید)

نرم افزار اندروید دلفین همراه با صدا و تمرین، از الفبا تا سطوح بالا، به صورت کاملا خودآموز و بدون نیاز به استاد

برای یک ارائه کامل تمرین کنید و آماده باشید.

هیچ دستور العملی برای تقویت اعتماد به نفس، بهتر از آماده بودن برای انجام کار مورد نظر، وجود ندارد. باید آنقدر روی ارائه خود تمرین کنید که بخشی از شما شود تا زمانی که دیگر مجبور نباشید تلاش زیادی برای آن بکنید. این امر به شما کمک می کند تا به راحتی و خونسردی کامل سخنرانی خود را همراه با اعتماد به نفس ارائه دهید. در طول تمرینات خود مطمئن شوید که جنبه‌ های زیر را رعایت می‌کنید:

  • خیلی سریع یا خیلی آهسته صحبت نمی‌کنید.
  • می‌توانید همه چیز را به وضوح و کامل توضیح دهید.
  • ارتباط چشمی با مخاطبانتان وجود دارد.
  • پیام شما در زمان ارائه، منطقی و مشخص است.

کمی زودتر حضور داشته باشید.

چند دقیقه قبل از شروع ارائه خود آنجا باشید و قبل از شروع مطمئن شوید که برای ارائه، آمادگی لازم و کامل را دارید. یک بار دیگر به یادداشت های خود نگاهی بیندازید و مطمئن شوید که تمام اطلاعات مهم را در اختیار دارید. اگر به صورت آنلاین ارائه می دهید، چند دقیقه زودتر وارد سیستم شوید تا مطمئن شوید که همه چیز به درستی کار می کند. در واقع، تمام مطالب و اطلاعات مورد نیاز را قبل از شروع، آماده کنید و در دسترس خود قرار دهید.

یادتان باشد لبخند بزنید.

لبخند زدن اعتماد به نفس را نشان می دهد، اما نه تنها این، بلکه باعث ترشح اندورفین می شود که به شما احساس خوبی می دهد و اضطراب شما را آرام می کند. لبخند زدن به شما کمک می کند تا احساس آرامش بیشتری داشته باشید و برای صحبت در مقابل حضار آماده باشید. فقط زیاده روی نکنید آن را طبیعی جلوه دهید!

با محیط ارائه آشنایی داشته باشید.

اگر زودتر از حاضران به محل یا اتاق ارائه رسیدید، به اتاق نگاهی بیاندازید، نور، صدا و همه ابزارهایی را که ممکن است نیاز داشته باشید، مانند پروژکتور یا میکروفون را بررسی کنید. همچنین شما باید در لباس خود احساس راحتی کنید. چیزی بپوشید که حس خوبی داشته باشد و به شما اجازه دهد خودتان باشید. در کل هر عنصر نقشی ایفا می کند، و هر چه بیشتر از این موضوع آگاه باشید، صحبت شما موثرتر خواهد بود. در زیر دو مجموعه کامل و مفید برای سخنرانی و ارائه را می توانید ببینید:

سکوت کنید! روی مکث های خود کار کنید.

وقتی استرس و اضطراب داریم، تمایل داریم سرعت خود را افزایش دهیم تا هر چه زودتر از شر ارائه خلاص شویم. همین باعث می شود که ما آماده به نظر نرسیم و درک صحبت ها و پیام های ما برای شنوندگان دشوارتر شود. باید به حضار زمان بدهید که کلمات شما را پردازش کنند تا بتوانند گفته های شما را درک کنند. نفس عمیق بکشید، سرعت خود را کم کنید و از مکث استفاده کنید تا دوباره کنترل را به دست بگیرید. سکوت در سخنرانی بسیار ضروری و لازم است. باید حتما بین صحبت هایتان کمی سکوت اختیار کنید. نکته حرفه ای! یک لیوان آب در دسترس خود داشته باشید و هر از چند گاهی یک جرعه بنوشید. این یک روش بهتر برای ایجاد مکث در طول ارائه است.

کسل نباشید!

شما ممکن است اطلاعات مفید زیادی ارائه دهید، اما اگر نحوه ارائه شما کسل کننده و خوب نباشد، ارائه خوبی نخواهد بود. در واقع برای یک ارائه ی جذاب، باید همه چیز در کنار هم عالی به نظر برسد. برای یک ارائه خوب، لازم نیست یک کمدین استندآپ شوید، اما با گنجاندن چند جمله بامزه، افزودن تصاویر خنده دار یا استفاده از تصاویر جذاب به اسلایدهای خود، مخاطبان خود را خیره به ارائه خود نگه دارید. به کمک این روش، دیگر حاضری در سالن خسته و کسل نمی شود، بلکه برای شنیدن ادامه ی صحبت های شما مشتاق تر هم می شود.

از صدای خود استفاده کنید.

ممکن است مطالب ارائه شما، شگفت‌ انگیزترین مطلب و اطلاعاتی باشد که تاکنون وجود داشته است، اما اگر آن را با صدایی یکنواخت ارائه دهید، جالب به نظر نمی‌رسد. Julian Treasure در سخنرانی خود در TED به خوبی توضیح می دهد که چگونه صحبت کنیم تا مردم مشتاق شوند که به صحبت های ما گوش دهند. در اینجا نکات اصلی آورده شده است:

  • صداهای پایین تر و عمیق تر، با قدرت و اقتدار مرتبط است.
  • شنوندگان صداهای غنی، روان و گرم را ترجیح می دهند.
  • از یکنواختی بپرهیزید و لحن خود را تغییر دهید. بالا و پایین کردن لحن صدای شما، به توجه بیشتر شنونده کمک می کند و او را خسته نمی کند.
  • اظهارات خود را با لحن یک سوال تمام نکنید.
  • سرعت خود را کنترل کنید: سریع صحبت کردن می تواند هیجان را نشان دهد، در حالی که می توانید از گفتار آهسته برای تاکید استفاده کنید.
  • توجه داشته باشید که چگونه مردم با کمی سکوت، واقعاً به ادامه ی صحبت های شما توجه می کنند. صدای بسیار بلند شما، به احتمال زیاد مخاطبان شما را شگفت زده می کند و ممکن است تعجب کنند که چرا آنقدر بلند صحبت می کنید. پس باید بدانید کی سکوت کنید، کی بلند صحبت کنید و چه موقع روال عادی و طبیعی را طی کنید. یکنواخت نباشید!

ارائه خود را به مجموعه های 10 دقیقه ای تقسیم کنید.

ما به راحتی و به دلایل زیادی خسته می شویم، اما برخی از دلایل اصلی بی حوصلگی، یکنواختی، عدم جریان و نیاز به تازگی است، بنابراین پس از 10 دقیقه احتمال دارد که مخاطبان خود را از دست بدهید و دیگر به صحبت های شما توجهی نکنند. اما نگران نباشید! راه‌ هایی برای جذب مجدد آن‌ها وجود دارد:

  • هر ده دقیقه یکبار صحبت خود را تنظیم مجدد کنید.
  • داستانی را در خصوص صحبت های خود تعریف کنید.
  • از حاضران و یا شنوندگان سؤال بپرسید.
  • از شنوندگان بخواهید چیزی را مربوط به ارائه توضیح دهند.
  • سعی کنید آنها را با دنیای جدیدی از موضوعی که صحبت می کنید، آشنا کنید.

به طور خلاصه، باید آنها را مجبور کنید که بخشی از برنامه ارائه باشند و یکنواختی را از بین ببرید. تنها بعد از ده دقیقه باید این کارها را انجام دهید، قبل از اینکه دیر شده باشد.

مخاطبان خود را بهترین دوست خود کنید.

چگونه می توانم مخاطب را جذب خود کنم؟ “پیام و صحبت هایتان را با مخاطبان خود وفق دهید”. این جمله، یکی از محبوب ترین و مفید ترین نکته در مورد مهارت های ارائه است. اما این جمله اصلا به چه معناست؟ در ادامه قطعا متوجه خواهید شد. نکات ساده زیر را بررسی کنید که به شما کمک می کند مخاطبان خود را جذب کنید.

شنوندگان و حاضران را با صحبت های گرم و شیرینتان، در کنار خود داشته باشید، مطمئنا آنها بهترین دوست شما خواهند شد. از صمیم قلب صحبت کنید، ظاهرنمایی نکنید، صادق باشید و کاری کنید که آنها شما را باور کنند. حتی اگر از روی متنی ارائه خود را یاد گرفته اید، مهم است که به نظر نرسد که آن را حفظ کرده اید. بلکه باید طوری به نظر برسد که انگار دارید داستان جالبی را برای یک دوست تعریف می کنید.

کاری کنید که احساس کنند شما را می شناسند.

همدلی و یکی بودن تا حد زیادی به شما کمک می کند تا در ارائه خود موفق باشید. از معرفی های طولانی و غیر ضروری خودداری کنید. داستان های شخصی خودتان را که مربوط به موضوع ارائه هست را در میان صحبت هایتان جای دهید و به آنها این احساس را بدهید که شما را می شناسند. در واقع، ایجاد این ارتباط یک هنر است، زیرا اگر زیاده‌روی کنید، به راحتی می‌توانید ارائه خود را زیر سوال ببرید. یک داستان کوتاه یا حکایتی در مورد خودتان برای حاضران تعریف کنید که کنجکاوی یا علاقه آنها را بر انگیزد. تفاوت را قطعا احساس خواهید کرد.

در مورد آنها و برای آنها صحبت کنید.

در واقع سخنرانی عمومی در مورد شما نیست! سخنرانی و ارائه شما برای حاضران و مخاطبان شماست، باید آنها را جذب صحبت های خود کنید. آنچه را که مخاطبان شما می‌دانند و باید بدانند، پیدا کنید و از این اطلاعات برای ارائه کامل و بی نقص خود استفاده کنید. از داده هایی که از قبل در اختیار دارید، برای ایجاد رابطه با حاضران استفاده کنید تا اطلاعات جدیدی به آنها بدهید و آنها را علاقه مند به صحبت های خود نگه دارید.

مخاطبان خود را فعالانه درگیر کنید.

تعامل با مخاطبان را با پرسیدن نظرشان تقویت کنید. می توانید این کار را در میان صحبت هایتان انجام دهید که از آنها در مورد ارائه سوال بپرسید و یا می توانید در ابتدای سخنرانی خود، با یک نظرسنجی شروع کنید. سعی کنید سوالات غیر منتظره از آنها نپرسید که برای پاسخ دادن به آنها باید کلی فکر کنند. با سوالات ساده و جذاب شروع کنید تا آنها را آماده و مشتاق به شنیدن ارائه کند.

ارائه را کوتاه و ساده نگه دارید!

چه چیزی را باید در ارائه خود لحاظ کنم؟ با نوشتن آنچه فکر می کنید باید ارائه دهید، شروع کنید. سپس، اطلاعات غیر ضروری را حذف کنید. شما می توانید به اطلاعاتی که حقیقت دارند، شروع کنید. صحبت در مورد حقایق می تواند مخاطب را جذب کند و بعد در مورد مطالب و اطلاعات خود صحبت کنید. در واقع افکار شما بسیار اهمیت دارد. سعی کنید از افکار خود به بهترین نحو استفاده کنید تا بتوانید ارائه خوبی را تقدیم حضار کنید. اینکه از چه جملات و یا موضوعاتی برای ارائه استفاده می کنید، برای جذب مخاطب بسیار اهمیت دارد.

ساده بیان کنید!

در طول ارائه، اطلاعات خود را تا حد امکان ساده و در دسترس نگه دارید. مطالب را ساده نگیرید، بلکه منظور این است که جملات خود را واضح و نه چندان پیچیده بیان کنید. هر چقدر جملات و کلمات شما ساده باشد، مخاطب به راحتی می تواند درک کند و برای شنیدن ارائه شما، مشتاق تر می شود. اما تصور کنید، از کلمات و جملات پیچیده استفاده کنید، مخاطب باید آنقدر روی هر جمله شما فکر کند تا متوجه منظور شما شود، که دیگر از گوش دادن خسته می شود و ترجیح می شود که دیگر به شما گوش ندهد. همین باعث می شود که مخاطب خود را از دست بدهید! همچنین برای مشتاق کردن مخاطبان و جلب توجه آنها می توانید از مقایسه، تصاویر و توضیحات استفاده کنید.

یک شروع غیر منتظره داشته باشید.

همانطور که می گویید “عصر بخیر، امروز می خواهم در مورد پیشرفت های سیستم صحبت کنم”، مخاطبان شما به احتمال زیاد حداقل از نظر ذهنی، از محیط بیرون خواهند رفت و دیگر توجه شان روی صحبت های شما نیست. به عنوان مثال، وقتی در هواپیما هستیم، تمایلی به گوش دادن به حرف مهمانداران نداریم، زیرا می‌دانیم که احتمالاً چیز جدید یا جالبی به ما نمی‌گویند.

با ارائه یک داستان، یک شکل تکان دهنده ای از توضیحات، یک مثال یا چیزی که مغز آنها را درگیر کند، از این تأثیر منفی بر روی مخاطب خود جلوگیری کنید. به یاد داشته باشید که ابتدا و نحوه شروع ارائه شما، لحن بقیه سخنرانی شما را تعیین می کند. در اینجا چند ایده برای یک شروع عالی و موثر وجود دارد:

  • یک داستان قابل توجه را تعریف کنید.
  • سوال بپرسید.
  • یک رقم یا آمار تکان دهنده به آنها نشان دهید.
  • یک واقعیت جالب را به آنها بگویید.
  • کنجکاوی آنها را تحریک کنید.
  • با انتظارات آنها یکی نباشید و سعی کنید ارائه غیر منتظره ی در ابتدا تحویل دهید که آنها را جذب کند.
  • از یک نقل قول استفاده کنید.
  • یک ادعای جسورانه داشته باشید.

صحبت آخر را همان اول بیان کنید.

ایده های شما چگونه به مخاطبان شما کمک می کند؟ خیلی سریع و راحت، منظور نهایی خود را از این ارائه به آنها بگویید. شنوندگان خود را تا آخر، در تلاش برای حدس زدن نتیجه گیری، نگه ندارید. از هرم وارونه استفاده کنید. به جای اینکه آنها را منتظر نگه دارید، به آنها بگویید برای چه کاری آنجا حضور دارند. به محض اینکه آنها بدانند شما چه چیزی را می خواهید ارائه دهید و آناه برای چه آنجا هستند، مطمئن باشید به راحتی جذب خواهند شد و تا آخر ارائه به صحبت های شما گوش خواهند کرد.

فهرست ها (bullet points) را کاهش دهید.

چگونه می توانم ارائه بهتری طراحی کنم؟ نکات بعدی به شما کمک می کند تا اسلاید های ارائه را به خوبی طراحی کنید که توجه مخاطب را جلب کرده و همچنین به شما کمک می کند پیام خود را به راحتی منتقل کنید.

مخاطبان شما، یا به شما گوش می دهند یا محتوا را می خوانند، اما نمی توانند هر دو را انجام دهند! آیا شما هم موافق هستید که فهرست ها دیگر نباید آنقدر در ارائه استفاده شود؟ آیا سعی می کنید از فهرست ها استفاده نکنید اما همچنان آنها شما را در دام می اندازند؟ در اینجا چند جایگزین شیک و ساده تری وجود دارد:

  • از تصاویر با کلمات کلیدی استفاده کنید.
  • به هر اسلاید یک امتیاز اضافه کنید.
  • متن را با آیکون جایگزین کنید.
  • از جدول ها استفاده کنید.
  • متن ارائه خود را شبیه نقل قول کنید.

حاضران را وادار به نوشتن چیزی کنید.

موضوع اصلی ارائه چیست؟ به آنها اطلاعاتی بدهید که آنها چیزی در مورد آن نمی دانستند، از جمله: میانبرها، مفاهیم جدید، حقایق یا آمار شگفت انگیز. مطمئن شوید که آنها درک می کنند که چگونه می توانند از ایده های شما به نفع خود استفاده کنند. مشکلات را برجسته کنید و دستورالعمل های روشنی در مورد نحوه رفع آنها ارائه دهید. همانطور که در حال دادن اطلاعات جدید و کاربردی هستید، مطمئن باشید آنها در حال یادداشت آنها هستند تا آنها را از یاد نبرند و در زندگی خود به کار گیرند.

از تصاویر بیشتر از متن استفاده کنید.

شما می توانید برای جذب مخاطب، بیشتر از تصاویر جذاب برای ارائه خود استفاده کنید تا متن! این بدان معنا نیست که شما باید به طور کامل از شر همه متن ها خلاص شوید و فقط از تصویرها استفاده کنید. بلکه آنها را وادار کنید تا با تکیه بیشتر به صدای شما و عکس ها، توجه بیشتری به ارائه شما داشته باشند. البته که تصاویر همیشه برای افراد جذاب تر از فقط صحبت کردن است. انسان همیشه خواهان زیبایی و جذابیت بوده است. پس می توانید از این تکنیک و با استفاده از عکس های جذاب، برای جذب کردن مخاطبان خود استفاده کنید.

از کسی بخواهید که اسلاید های شما را تصحیح کند.

هیچ چیز بدتر از ایستادن روی صحنه و بیان و ارائه یک اسلاید با اشتباهات گرامری یا املایی نیست! نه تنها شما را غیر حرفه‌ ای جلوه می‌ دهد، بلکه هر کسی که متوجه این اشتباهات می‌شود، سریع حواس آن مخاطب را پرت می کند و از ارائه شما جا می ماند. پس حتما، از یک همکار یا دوست بخواهید که ارائه شما را تصحیح کند و مطمئن شوید که هیچ خطایی در آن وجود ندارد. این یکی از رموز موفقیت، در بیان ارائه شماست!

عبارات قابل نقل قول اضافه کنید.

توییت کردن آنچه که می خواهید بگویید، ارائه را برای شما و درک ارائه را برای آنها، آسان می کند. جزئیات توییتر خود را به اسلاید های خود اضافه کنید. مطمئن شوید که عبارات جذاب را در ارائه های خود وارد کرده اید. آیا آنها می توانند به راحتی تبدیل به یک توییت یا یک میم شوند؟ مخاطبان خود را مجبور نکنید این کار را برای شما انجام دهند. به یاد داشته باشید که اسلایدهای شما باید شامل مواردی باشد که مردم دوست دارند به اشتراک بگذارند.

پیشنهادهای ویژه

پکیج کامل آموزش تجارت انگلیسی

کاملترین بسته آموزش انگلیسی برای تجارت

بیش از 40 مجموعه منابع آموزشی و تقویتی برای تجارت به زبان انگلیسی

نرم افزار دوره کامل آموزش انگلیسی (ویژه اندروید)

نرم افزار اندروید دلفین همراه با صدا و تمرین، از الفبا تا سطوح بالا، به صورت کاملا خودآموز و بدون نیاز به استاد

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
لطفا محصول اضافی مورد نظر را انتخاب کنید
اسکرول به بالا